Köpprocessen

Köpprocessen

Här är de olika skedena i
processen att köpa en
nyproducerad bostadsrätt.

Reservation

När du hittat en bostad du är intresserad av kan du reservera den för att i lugn och ro fundera igenom ditt val. I samband med detta kan det var bra att kontakta banken för ett eventuellt lånelöfte. Reservationen varar under en begränsad tid och därefter släpper du antingen reservationen eller tecknar avtal på bostaden.

Bokningsavtal

I alla projekt använder vi oss av ett bokningsavtal, som innebär att du bokar din lägenhet fram tills det är möjligt att skriva förhandsavtal. Vid tecknande av bokningsavtal betalar du en bokningsavgift om 25 000 kr som tillgodoräknas ditt förskott. Väljer du att inte skriva förhandsavtal återbetalas avgiften minus 7 000 kr i administrationskostnad.

Förhandsval

När du bestämt dig för en bostad och förutsättningarna finns för att skriva ett bindande förhandsavtal med bostadsrättsföreningen, träffar du fastighetsmäklaren och bokar tid för avtalsskrivning. Förhandsavtalet är ett bindande avtal och förskott ska erläggas när föreningen erhållit tillstånd från Bolagsverket att ta emot förskott. Förskottets storlek varierar mellan 50 000 – 150 000 kr beroende på lägenhetens storlek.

Upplåtelseavtal

En till tre månader innan tillträdet tecknar du ett upplåtelseavtal, som innebär att du blir godkänd som medlem i bostadsrättsföreningen. Slutbetalningen sker senast en vecka innan tillträdet.

MÄKLARE

Louise Frykman

Reg. fastighetsmäklare
Mobil 0708 23 09 56 | Malmö 040 98 11 77
louise.frykman@vaningen.se | www.vaningen.se